A șasea ediție a evenimentului International Ocean Art Festival, organizat pe tema LIFE – OCEAN – HARMONY și realizat cu susținerea Asian Federation of Arts, Culture and Sciences – Coreea de Sud, a avut deschiderea la galeria Hallailbo, Jeju (1-5 august).
Festivalul IOAF din 2024 este un eveniment cultural la scară largă, planificat de artiști cunoscuți din întreaga lume. Peste 100 de artiști din 22 de țări (SUA, Coreea de Sud, România, Argentina, China, Italia, Polonia, Rusia, Suedia, Franța, Mexic, Israel, Finlanda, Cuba, Austria, Canada, Spania, Ungaria, Turcia, Tailanda etc.), printre care Bu Jong-chul din Coreea, Hu Ji-jun și Dr. Seon Yeom din China, Rurian Moise din Austria, Dr. Alexandru-Christian Bunii din România, Angelo Zabyen din Italia și lucrările designerilor Naupanul Dianto din Indonezia sunt cuprinse în cadrul festivalului cu deschiderea programată pentru începutul lunii August la Jeju.
Oceanul este cea mai veche și mai puternică forță de pe Pământ, dând naștere și menținând miracolul întregii vieți. Biologul marin Rachel Carson subliniază puterea enormă și importanța oceanului în cartea sa «The Sea Around Us», dezvăluind că oceanul este o prezență uriașă în spațiu și este strâns legat de viața noastră de zi cu zi. Perspectiva ei ne amintește de vulnerabilitatea oceanelor, de rolul lor esențial în ecosistemele Pământului și de cât de strâns legate sunt oceanele noastre și destinul uman. […] Acest festival anual de arte nu este doar o scenă pentru artiști pentru a-și prezenta talentele, ci și o platformă pentru oameni creativi din întreaga lume pentru a se reuni pentru a sărbători și a explora relația dintre umanitate și ocean. Sub marea albastră și cerul senin din Jeju, sperăm că veți asista la negocierea armonioasă dintre artă și ocean.” (http://www.asianacs.com/ioaf2024)
”Într-o epocă a cautării unui model de coexistență armonioasă cu oceanul, Festivalul IOAF explorează convergența artei și a naturii sub tema LIFE – OCEAN – HARMONY. Prin creațiile artiștilor, putem nu numai să descoperim diversitatea vieții, să transmitem mesaje puternice despre protejarea oceanului și respectarea naturii ci și să stârnim empatie prin conștientizarea publicului cu privire la protecția mediului.” – conf.univ.dr. Alexandru BUNII – curator asociat al evenimentului international IOAF 2020-2024.
În cadrul IOAF au fost acordate o serie de premii și nominalizări astfel, pe categoriile dedicate designerilor profesioniști și artiști au fost acordate premiile – Gold Conch Award, Silver Conch Award, Bronze Conch Award și nominalizările – Special Award și Merit Award iar cadrele didactice FAD și studenții FAD au obținut:
IOAF2024 International Pioneer Design Exhibition Conch Award
Conf. univ. dr. Alexandru Bunii (Gold Conch Award)
Focsa Noemi (Bronze Conch Award)
Lect. univ. dr. Eugenia Elena Riemschneider (Bronze Conch Award)
IOAF2024 International Mordern Art Exhibition Conch Award
Conf. univ. dr. Valentina Stefanescu (Bronze Conch Award)
Conf. univ. dr. Dana Catona (Bronze Conch Award) Conf. univ. dr. Corina Nani (Bronze Conch Award) Prof. univ. dr. Iosif Mihailo (Bronze Conch Award) Asist. univ. dr. Smaranda Moldovan (Bronze Conch Award) Nagy-Raluca Sorina (Bronze Conch Award)
IOAF2024 International College Students Starfish Award |
Fistis Luca Maximilian (Silver Starfish Award)
Paula Luțaru (Bronze Award)
Mai multe informații și imagini despre eveniment se găsesc pe
http://www.asianacs.com/ioaf2024
conf. univ. dr. Alexandru BUNII (curator internațional asociat al IOAF2024)