În data de 26.10.2022, ora 16:00, la sediul Facultății de Arte și Design Timișoara a avut loc prelegerea susținută de către Evert deGraeve (SUA) designer și consultant, co-fondator the.Sign.studio, co-fondator IAJMPP (Hong Kong).
Evert deGraeve
Din 2006, Evert deGraeve a lansat designeri și mărci pe piața chineză; anterior, a ocupat poziții de conducere: Vicepreședinte, Dezvoltare și Design de produse David Yurman Designs, Inc., unde a condus proiectarea și dezvoltarea de noi produse bazate pe conceptul de design al lui David Yurman; Vicepreședinte Global Product Development and Design, Mikimoto America, New York City, unde a dezvoltat un limbaj global de produs, a supravegheat dezvoltarea unei colecții globale de bijuterii, proiectare și dezvoltare direcționată a produselor, a introdus designul Cad/Cam și prototiparea rapidă; Director Dezvoltare Produs și Design Special Business Development, The Suna Collection, Suna Bros. Inc., unde a gestionat funcțiile de design și modelare pentru brandul „The Suna Collection” și clienții de marcă private, a introdus producția globală și a participat la dezvoltarea piețelor din Caraibe și Europa; Vicepreședinte, Programe speciale, Harry Winston Inc, New York City unde a lansat mărci private de bijuterii în Japonia și Coreea de Sud; director de design pentru divizia de programe speciale a lui Harry Winston unde a dirijat producția de modele pe plan intern și în Asia și a gestionat o unitate de producție pentru programe speciale în China.
În ultimii 15 ani, Evert deGraeve a lucrat îndeaproape cu lect. univ. dr. Alexandru Bunii, designer de bijuterii premiat internațional, pe o mare varietate de proiecte care includ branduri precum Mikimoto, A.Jaffe, Swarovski, Nicole Barr, Cirque du Soleil, Maison Tatiana Faberge, Aaron Basha, Chris Correia și multe altele.
În cadrul înâlnirii cu studenții programelor de master Design de Interior și Produs, master Design Vestimentar (coordonare conf. univ. dr. Andreea Palade Flondor) și licență Design de Produs, Evert deGraeve și-a prezentat activitatea de peste 40 de ani, a vorbit despre pasiunea care l-a însuflețit în alegerea bijuteriei ca mediu de exprimare și a pus bazele unui proiect de colaborare. Interesul deosebit al studenților pentru înâlnirea din data de 26.10.2022 a condus la organizarea unor sesiuni suplimentare, informale, de Q and A.
Organizator și coordonator eveniment: lect.univ.dr. Alexandru Bunii
Eveniment organizat în cadrul bienalei internaționale INTERDESIGN 2022 Timișoara