Design Talks_03

Design Talks_03 / 2024

Proiectul DESIGN TALKS, desfășurat în cadrul Facultății de Artă și Design de la Universitatea de Vest din Timișoara, este o inițiativă extracurriculară ce își propune să faciliteze un dialog amplu între studenți și antreprenorii din domeniul artelor aplicate. Acest concept a luat naștere pornind de la Harta Industriilor Creative, realizată de studenții Facultății de Arte, în anul 2020, și evidențiază parteneriatele din comunitățile creative locale. În colaborare cu peste 40 de asociații, companii și persoane din acest domeniu, ne străduim să facilităm un dialog între studenți și antreprenorii din această sferă, și să îi provocăm la prezentări și dezbateri, într-un spațiu academic.

Anul acesta, în cea de-a III-a ediție a evenimentului, am ales tema “Woman in Design”, cu scopul de a celebra și evidenția contribuția femeilor antreprenor care activează în domeniul artelor aplicate. Nu întâmplător, am ales luna martie pentru acest eveniment, întrucât este o lună dedicată recunoașterii și sărbătoririi femeii.

Scopul nostru este să punem în lumină experiențele și perspectivele valoroase ale speakerilor din industrie, oferind astfel studenților oportunitatea de a învăța și de a se inspira în vederea proiectării unui viitor în domeniul lor de interes. Subiectele abordate acoperă aspecte precum reziliența, durabilitatea și umanitatea în design, promovând valorile care contează cel mai mult în această sferă creativă.

Evenimentul “Woman in Design”, care a avut loc la data de 15 martie 2024, în Mansarda FAD, a fost un succes remarcabil. Am avut privilegiul să cunoaștem numeroase femei antreprenor cu povești de viață impresionante și pasiune pentru munca lor. Alături de aproximativ 70 de studenți, plus un număr frumos de persoane din afara mediului universitar, am avut plăcerea să împărtășim idei și să dezbatem subiecte interesante, creând astfel un mediu propice pentru networking și colaborare.

După eveniment, am fost încântați să vedem o postare pe rețelele de socializare din partea Inei Biebel, care a menționat un mesaj propus de o studentă pentru tricourile Tombabe. Cu sprijinul tipografiei UVT, am reușit să printăm un număr de cataloage pentru această ediție, cu titlul “Woman in Design”. Publicația reprezintă o nouă tipărire a edițiilor anterioare și cuprinde profilurile tuturor femeilor participante la Design Talks pe parcursul celor trei ediții.

În concluzie,  DESIGN TALKS demonstrează angajamentul nostru ferm față de promovarea dialogului și colaborării în comunitățile creative locale. Evenimentul “Woman in Design” a fost un moment deosebit în care am putut celebra poveștile femeilor din industrie și să stimulăm o nouă generație de tineri creatori să își urmeze pasiunea și să-și dezvolte potențialul în acest domeniu. Ne dormi să continuăm promovarea acestor valori și să extindem proiectul în viitor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *