Je suis Giselle – iunie 2021

Costumele spectacolului de dans contemporan Je suis Giselle al companiei Unfold Motion au fost concepute și realizate de studenții Facultății de Arte și Design.

Proiectul ”Je suis Giselle” propune refacerea într-o manieră diferită a baletului romantic ”Giselle” (actul I) și transpunerea în manieră contemporană a subiectului prin prisma temelor comune care sunt valabile și astăzi în societatea noastră. Este adus în prim plan procesul interior al maturizării individului prin explorarea unor subiecte specifice, precum: influența copleșitoare a părinților asupra copiilor, diferențele de clasă socială, impactul opiniei publice asupra individului, fragilitatea psihologică și lipsa de experiență/naivitatea.
Prin spectacolul ”Je suis Giselle”- ”Eu sunt Giselle” se afirmă că parcursul personajului principal poate fi al oricui în orice moment al existenței și că important este drumul către echilibru și regăsire prin tot tumultul interior specific firii umane. ”Je suis Giselle” este o metaforă a transformării de sine, a diversității care ne înconjoară și a acceptarii proceselor personale prin care fiecare dintre noi trece de-a lungul existenței.
Adresăm așadar o invitație la reflecție atât pentru publicul tânăr cât și pentru cel matur.

 

Concept: Lavinia Urcan
Coregrafie: Lavinia Urcan și performerii
Cu: Antonia Itineanț, Alexandru Pîntea, Beatrice Tudor
Muzica: Ovidiu Zimcea
Scenografie: Noiseloop Studio
Costume: Florin Breje, Victoria Rusu, Evelina Tănăsie
Coordonator echipă designeri: Andreea Palade Flondor
Consultant scenografie: Mihai Donici

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *