A cincea ediție a evenimentului International Ocean Art Festival, organizat pe tema LIFE – OCEAN – PEACE (2022 Life – Ocean – Peace / Jeju, Coreea de Sud și Beijing Design Week, China) și realizat cu susținerea Asian Federation of Arts, Culture and Sciences – Coreea de Sud, a avut deschiderea la galeria DOLDAM, Jeju (1-13 august). De asemenea, o serie de lucrări reprezentative au fost alese să promoveze evenimentul IOAF în cadrul Beijing Design Week 2022 și 751 Design Festival – Beijing, China. Evenimentul IOAF a avut loc printr-un susținut și lăudabil efort al organizatorilor într-o perioadă puternic marcată de limitările severe impuse de măsurile de siguranță (COVID-19) din Asia și reprezintă o oportunitate extraordinară pentru noi și generațiile mai tinere de a înțelege mai bine importanța protejării Oceanului ca fundament al vieții dar și de a conștientiza că activitățile umane au un impact puternic asupra lumii oceanice și ne îndeamnă să comunicăm și să proiectăm prin artă și design realitatea de acum și, sperăm, o realitate mai bună de mâine.
“Pe fundalul dezastrelor naturale, virușilor și războiului, IOAF repoziționează problema globală a păcii derivată din ocean. Acest leagăn al vieții, leagă fiecare continent și diferite civilizații majore, în timp ce pacea, cel mai înalt ideal al omenirii, pune o bază critică pentru dezvoltarea durabilă a vieții umane.“
(http://www.asianacs.com/ioaf2022)
“Acest curaj și angajament reprezintă un exemplu pentru noi toți pentru a urmări un viitor mai bun, cu oceane mai curate.” – lect.univ.dr. Alexandru BUNII – curator asociat al evenimentului international IOAF 2020, 2021 și 2022.
În cadrul evenimentului International Ocean Art Festival au fost primite, anual, peste 400 de lucrări iar în urma selecției au fost expuse lucrări din: SUA, Coreea de Sud, România, Argentina, China, Italia, Polonia, Rusia, Suedia, Franța, Mexic, Israel, Cuba, Austria, Canada, Spania, Ungaria, Turcia, Tailanda etc.
În cadrul IOAF au fost acordate o serie de premii și nominalizări astfel, pe categoriile dedicate designerilor profesioniști și artiști au fost acordate premiile – Silver Conch Award, Bronze Conch Award și nominalizările – Special Award și Merit Award iar cadrele didactice FAD și studenții FAD au obținut:
IOAF2022 International Pioneer Design Exhibition Conch Award
Lect. univ. dr. Alexandru Bunii (Bronze Conch Award)
Conf. univ. dr. Diana Andreescu (Merit Conch Award)
Lect. univ. dr. Eniko Szucs (Merit Conch Award)
IOAF2022 International Mordern Art Exhibition Conch Award
Conf. univ. dr. Valentina Stefanescu (Bronze Conch Award)
Conf. univ. dr. Dana Catona (Special Conch Award)
Conf. univ. dr. Corina Nani (Merit Conch Award)
Conf. univ. dr. Iosif Mihailo (Merit Conch Award)
Lect. univ. dr. Silvia Trion Râncu (Merit Conch Award)
Asist. univ. dr. Luisa Palade (Merit Conch Award)
IOAF2022 International College Students Starfish Award
Noemi-Alexandra Focșa (Bronze Starfish Award)
Maria Costea (Merit Award)
Isabella Beatrice Madarasz (Merit Award)
Teodora Marisescu (Merit Award)
Asist.cerc.drd. Bianca Mic (Merit Award)
Tunsoiu Oana (Merit Award)
Otilia Georgiana Sfetcu (Merit Award)
Nagy Raluca-Sorina (Merit Award)
Namaah Andrada Tămășanu (Merit Award)
Maria Alexandra Țecu (Special Award)
Mai multe informații și imagini despre eveniment se găsesc pe:
http://www.asianacs.com/ioaf2022
lect.univ.dr. Alexandru BUNII (curator internațional asociat al IOAF2022)