Denumirea proiectului <Neuroscience / Arts / BCI / 2022> reprezintă o parte din titlul catalogului, care este, de fapt și de drept, rezultatul final al proiectul care a constat dintr-o serie de mai multe evenimente consecutive. Pentru a le urmări mai ușor le vom clasifica pe 5 etape, astfel:
1.În prima etapă a proiectului, în perioada 9-10 octombrie, Facultatea de Arte și Design – UVT / Timișoara a găzduit Neuroscience Art Hackathon – parte a seriei de evenimente globale BR41N.IO. În acest eveniment au participat 3 echipe care au inclus, studenți, doctoranzi, asistenți de cercetare și medici rezidenți. Împreună au reușit să finalizeze trei propuneri de proiecte folosind căștile Unicorn Hybrid Black în diferite aplicații vizuale și artistice.
- Coordonatori echipe: prof. univ. dr. Camil Mihăescu (Faculttaea de Arte și Design) / lect. univ. dr. Cosmin Bonchiș (Facultatea de Matematică și Informatică
- Facultatea de Matematică și Informatică / partea tehnică a proiectelor: Badiu Ioana, Coruian AurelIonuț, Dălinesc Andrei Aurelian, Florescu Florin-Titel, Goga IosifBeniamin, Koczi Eduard, Vuescu David.
- Facultatea de Arte și Design/ latura vizuală și artistică a proiectelor: Feti Claudia, Gheorghe Sânziana, Matei Bogdan, Pădurean Carla Cezara, Pleșa Andreea, Toth Mihai.
- Facultatea de Sociologie şi Psihologie: Anamaria Rus
- Universitatea de Medicină & Farmacie Timișoara: Birdac Claudiu Dumitru și Stoica Mircea Vlad
2.În cea de-a doua etapă, în luna octombrie 2022, studenții de la Facultatea de Arte și Design au conceput noi propuneri pentru setul de cască Unicorn Hybrid Black.
- Coordonator proiect: lect. univ. dr. Alexandru Bunii
- Studenți: Bianca Blaga – MDIP1 / Mihai Bolbea – MDIP1 / Ana Cirebea – MDIP1 / Silvia Cojocaru – MDIP1 / Alin Grangure – MDIP1
/ Maria Moga – MDIP1 / Deiana David – MDIP2 / Noemi Focșa – MDIP2 / Olga Tarchila – MDIP2 / Oana Tunsoiu – MDIP2
3.Etapa a treia a presupus un proiect de Arta participativă. Pe baza Proiectului Neuroscience Art, doctoranzi de la Facultatea de Arte și Design Timișoara – UVT, au realizat o lucrare participativă intitulată Memory [OFF] Space. Proiectul, a fost structurat în șapte părți: Artă și tehnologie / Referință: Michael Takeo / Sistem de coordonate – Topografie – Sistem de operare / Vito Aconci / Hackathon – Căști EEG / Referință: Doru Tulcan <Sigma GROUP> / 3D – META – SPAȚIU.
- Participanți: Bogdan Matei / Cezara Pădurean / Mihai Toth / Sânziana Gheorghe
4.În a patra etapă, în data de 22 octombrie 2022, în Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design, a avut loc conferința Neuroscience&Art, unde au fost prezentate proiectele realizate în etapa 3 și 4: Unicorn Hybrid Black – Headset Design și Memory [OFF] Space.
5.A cincea etapă reflectă întregul proiect și unește într-un catalog evenimentele și proiectele desfășurate, în detaliu. Despre catalogul <Neuroscience / Arts / BCI> A creative intersection putem spune:
„Visele și imaginația au jucat un rol-cheie în istoria și progresul omenirii. Fără a încerca să realizăm imposibilul, am fi încă la începutul civilizației. De-a lungul timpului, oamenii speciali au ajuns la cunoștințele necesare pentru a deschide noi căi de a oferi substanță conceptului de progres, cred că este absolut obligatoriu să susținem și să menținem această tendință sau chiar să o intensificăm prin orice mod posibil. Această carte este rezultatul unei serii de întâlniri norocoase, de idei interesante, de diferite evenimente și nu în ultimul rând de conferințe de înaltă calitate.[….].” – Camil Mihăescu
- Project Manger: Camil Mihăescu | Design and Layout: Claudia Feti | Product Design Coordonator: Alexandru Bunii
Photo Credits: Borza Tamaș / Sami Almouallem | Special Thanks: Christoph Guger – Gtec
Descarcă catalog — https://arte-fact.uvt.ro/wp-content/uploads/2023/01/Catalog-Neurosience-and-Art.pdf